Zagreb

 

PONEDJELJAK

 • Old Wild West Arena Centar u 20 h. Kviz općeg znanja, igraju ekipe po 4 igrača. Prve tri ekipe dobivaju izdašne jestive i tekuće nagrade – Lunch meni, Alasca kup i piće na šanku.
 • Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner, trenutno u klubu Pitch na Šalati u 19 h. Kviz postoji od proljeća 2009. i bio je na više lokacija do sad: Soba, No sikiriki, Baredo, Kava Tava. Igra 15-ak ekipa po 5 igrača. Participacija je 30 kn po ekipi, odnosno 6 kn po igraču.
 • Don Quijote, Crvenog križa 35, svakog ponedjeljka u 20:30 h. Opći kviz znanja, ekipe od 2-4 igrača. Odlična zabava, ugodna atmosfera i sve to uz bogatu ponudu craft piva. Participacije nema, a nagrade su izdašne (osvajaju ih i drugoplasirani!) – poklon bonovi za konzumaciju u Don Quijoteu, poklon paketi craft piva i pizze. Naravno, tu je i prijenosni pehar!
 • Virage Pub Kviz – Šetalište 150. brigade HV br. 8 – ponedjeljkom u 20:30 h. Ekipe su do 5 članova, a kotizacija 5 kn po članu. Pobjednička ekipa osvaja jumbo pizzu, a drugoplasirana rundu pića po izboru. Igra se u 3 kruga.
 • Supersportski kviz – Caffe bar Madison, Stupnička 8, svakog ponedjeljka u 20.15 h. Četveročlane ekipe igraju.

UTORAK

 • Tvornica kvizova, Šubićeva 2 u 20 h. Izmjenjuju se glazbeni, filmski, sportski, popkulturni i opći kviz. Igra 20-ak ekipa po 4 igrača. Participacija je 10 kn po igraču, a nagrade su razni koncerti u istom prostoru.
 • KSFF, Filozofski fakultet u 20 h – 30-ak igrača u 5-članim ekipama. Postoji od 2008. čime je najstariji aktivni pub kviz u državi. Onaj Booksin/HDPIO-v je ukupno stariji, ali ne postoji više.
 • Kavez, Savska 160, u 20 h. Kviz općeg znanja, zabavan i prpošan. Igra 20-ak ekipa po 4 igrača, participacija je 10 kn po igraču. Nagrade su tekuće, poklon ili upad subotom u Vintage, pobjednik bira.
 • Under pressure pub kviz – Žabac, Jarunska 5 u 20 h. Kviz je besplatan i igra se ligaški sistem iz tjedna u tjedan i tako nekih cca 25 kvizova. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Postoje i nagrade za pobjednike svakog pojedinačnog kviza.
 • TaTu Kviz, Hostel Taban, Tkalčićeva 82 u 20 h. Svaki DRUGI utorak. Nekad je tematski kviz, nekad opći, ali uvijek kviz s dozom vica i humora koji krasi Taban Sunday Quiz i Bourbon Kviz čiji su osnivači i stvorili TaTu Kviz. Kotizacija 10 kn po igraču. Ekipe s najviše 4 člana. Može i više, ali onda se odričete nagrada koje su u tekućem obliku za nekoliko najboljih ekipa, predzadnju ekipu i ekipu s najboljim imenom na kvizu.
 • Glazbeni kviz Earodrom, caffe bar Vespa, Ilica 8, u 20:30. Kviz je poseban po tome što je isključivo auditoran. Puštaju se pjesme i postoje kategorije (naziv izvođača, pjesme, dueti, original/obrada, drzava izvodača, film/serija i album). Stane max 9 ekipa u prostor. Format je mjesečna liga, nagrade na kraju mjeseca su sponzorske i tekuće, a po tjednoj bazi nagrade su jeftinija pića za prve tri ekipe. Bitno za naglasiti: kviz je čista kopija zadarskog glazbenog kviza Britko uho, budući da ga rade Zadrani koji su prijatelji s tamošnjim organizatorima.

SRIJEDA

 • Sheridan’s pubSavska 36, kod HO-TO tornja u 20 h. Vodi ga vlasnik puba, rođeni Irac, na engleskom naravno. Igra 40-ak igrača u 5-članim ekipama u jako malom prostoru.
 • Bourbon Kviz, Zelinska, iza FER-a, u 20 sati. Kotizacija je 10 kuna po igraču s maksimalno njih 5 u ekipi. Otvoreno za sve, na svakom kvizu nagrađuju se najbolje ekipe bocama žestice, a redovni posjetitelji usput sudjeluju u ligi, ali to nije obavezno ako planirate povremene dolaske.
 • Žuti petak u Famous Baru, Savska 129, u 19 h. Zove se “Žuti petak” jer je Ožujsko pivo (uz club Roko) sponzor. 2-4 igrača su u ekipi, a participacija po igraču 10 kuna. Nagrade dobivaju prve 3 ekipe, plus utješna nagrada za predzadnju.
 • Cultni kviz, Culto Bar, Strojarska 18, u 19:30 h. Kviz se sastoji od 4 rubrike po 12 pitanja. Pitanja mogu biti audio-vizualnog karaktera. Ekipu mogu činiti od jedne do 4 osobe. Participacija po članu ekipe iznosi 10 kn. Sponzorske nagrade za prvo i drugo mjesto.

ČETVRTAK

 • Klub Šibenčana, Baruna Trenka 3 u 20 h. Ekipe se sastoje od 2 do 4 igrača, participacija 10 kn po igraču. Pobjednici imaju gajbu piva na šanku, a drugi i treći rundu.
 • Kalahari, Trg 101. brigade 2 (Špansko) u 20.30 h. Četvrtkom se igra opći, a PONEDJELJKOM sportski kviz. Može se nastupati samostalno ili u ekipi do maksimalno 4 igrača. Za opći kviz je dodatno pravilo da igra barem jedna igračica. Ima cca 30 pitanja, a nema određeno koliko je maksimalno / minimalno bodova po svakom kvizu. Participacije nema, a nema ni rezervacija mjesta. Pobjednici kviza dobivaju jumbo pizzu i rundu cuge od vlasnika. Na sportskom kvizu u sezoni 2015/2016 igrala se liga od 10 timova.
 • Spunk filmski kviz, Hrvatske bratske zajednice b.b. (kod NSB-a), svaki drugi četvrtak u 20 h. Upad je standardno cenera po glavi, glava je maksimalno pet u ekipi. Osvajače prva tri mjesta očekuju simbolične tekuće i filmske nagrade.
 • Industry Concept Bar, Dudovec 47 (Stenjevec) u 20 h. Ekipe su max 4 igrača, kotizacija 10 kn po igraču. Nagrade su fina vina i craft piva. Prvo mjesto ima i platu. Kviz priprema Tvornica kvizova.
 • Norris Cafe, Oreškovićeva 19 u 20.30 h. Ekipe 2-5 članova, kotizacija 10 kn po igraču. Kviz priprema sjajna ekipa pub kvizaša iz Jadran Filma. Prva nagrada, konzumacija u protuvrijednosti 200kn, druga nagrada konzumacija u iznosu od 100 kn, nagrade osigurava Grill & Pizza Šestica.
 • Fakin Craft Bar, Grada Vukovara 68 u 20 h. Kviz priprema Tvornica kvizova, pa izgleda isto kao i u Tvornici utorkom.  Nagrade su pivske: runde, poklon paketi, čaše i sl.

PETAK

 • Kviz petkom u klubu Studentskog centra, Savska 25 u 20 h. Do lipnja 2014. igralo se u kinu Europa. Najmasovniji kviz u gradu s prosjekom od 40 peteročlanih ekipa. Rekord je iz ožujka 2015. s 55 ekipa, što znači preko 250 igrača. Participacije nema, a nagrade su upadi na događanja u organizaciji SC-a, kao i konzumacije na šanku.
 • Mr. Knowledge – Kviz u Mravu, Trnsko 25 u 20 h. Igra se liga i igra 15-ak petočlanih ekipa bez participacije i za sponzorske nagrade.
 • Kviz u Jadran Filmu, Dubrava, u 20 h. Igra max 5 igrača u ekipi, a kapacitet je točno 22 ekipe. Participacija je 10 kn po igraču, a nagrade su simbolične (knjige, DVD-i s filmovima itd.).

SUBOTA

 • Under pressure pub kviz – Mr. Jack, Stenjevečka 8a u 20 h. Kviz ide od ožujka 2015. i igra se ligaški format, trenutno treća sezona. U toplijem dijelu godine igra se na otvorenom. Participacije nema, ali zato ima sponzorskih nagrada, kao i tombola za sve sudionike i gratis pizza za svaku ekipu! Kapacitet je 20 ekipa s 2-5 članova.
 • Kalao Bar, Sloboština u 20 h. Format je ligaški, za prvu sezonu 10 kola. Igra 11 ekipa, a 9 od njih 11 su s kvarta. Cilj je bio da se stvori jedan “zdravi” rivalitet na kvartu među ekipama. 50-ak pitanja, 2 kruga, nema participacije, po ekipi može biti 4 igrača. Nagrade za svaki pojedinačni kviz su sponzorske: majice, kape, šalovi, krigle, bedževi, otvarači, privjesci itd. Glavna nagrada za najbolju ekipu nakon 10 kola bi bila večera u nekom restoranu.

NEDJELJA

 • Taban Sunday Quiz, Tkalčićeva 82 u 19 h. Kviz je krenuo u studenom 2015. Max 4 igrača po ekipi, kotizacija 10 kn po igraču, a igra se za tekuće nagrade.
 • KOZa by FAK filmski portal, Metropolis, Avenija Dubrovnik 10 u 19 h. Svaki mjesec održavaju se četiri KOZe: dvije opće i dvije specijalističke (Igra prijestolja, Harry Potter, Star Trek, sport, …). Kotizacija je 20 kuna po igraču, a nagrade su sponzorske i dosta izdašne. Nekad se održava i drugim danom, pa treba pratiti web ili FB.

 

POVREMENI KVIZOVI U ZAGREBU:

 • Rock kviz Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4, jednom mjesečno u 20 h. Igra 10-15 ekipa po 5 igrača. Participacije nema.

 

ZAPREŠIĆ

 • Under pressure Pub kviz – Goldfinger, caffe bar Goldfinger na stadionu NK Inter. Igra se ligaški format (4. sezona), i to u dvije divizije, budući da je zainteresiranost ogromna. 18 ekipa igra u četvrtak, drugih 18 u petak. Ekipe su 2-5 članova. Kviz je pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića. Kotizacije nema.
 • Zaprešić pub kviz, Garden, Trg dr. Franje Tuđmana, četvrtkom i subotom u 20 h. Najstariji i najmasovniji zaprešićki pub kviz. U sezoni igra ukupno 55 ekipa.  Do sad je održano 199 pub kvizova u 8 sezona. Centralni događaj sezone odvija se u Gardenu. Zbog velikog interesa ekipe su podijeljene u 2 skupine. U Gardenu igra ukupno 34 peteročlanih ekipa. U završnici igra 20 ekipa. Kotizacije nema, ali ima sponzorskih nagrada i tombola.
 • Pub kviz triatlon by Zaprešić pub kviz, Koala, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), petkom u 20 h. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Igra 10 četveročlanih ekipa. Kotizacije nema. Nagrade su tekuće i sponzorske. Sve ekipe dobivaju besplatan roštilj.
 • Macchiato pub kviz by Zaprešić pub kviz, Macchiato, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), nedjeljom u 20 h. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Natječe se 10 četveročlanih ekipa. Kotizacije nema. Nagrade su pizze, pive, rakije i sponzorske nagrade.
 • Sportski pub kviz by Zaprešić pub kviz, Macchiato, Trg Ivana Pavla II. (glavni gradski trg), nedjeljom u 22.15. Igra se u sklopu 9. sezone Zaprešić pub kviza. Sistem nije ligaški nego u obliku dvoboja. Međusobno igraju ekipe ili pojedinci koji se prethodno dogovore i klade u rundu pića.

 

SESVETE

 • Jazz Caffee Forum, Ninska 3, četvrtkom u 20 h. Igra 10-ak ekipa od 2 do 4 igrača, a participacija je 10 kn po igraču. Prvi tim dobiva tekuću nagradu. U pauzi je još jedna nagradna igra, pokloni su različiti.

 

VELIKA GORICA

 • Gorička alternativna scena G.A.S. organizira kvizove u Irish pubu svakih nekoliko tjedana u 20.30 h. Ekipe su četveročlane, a prve dvije dobivaju tekućine sa šanka.

Odgovori