Svjetsko juniorsko prvenstvo – Izvještaj

               

Dvanaestoro hrabrih kviznih juniora u rasponu godina od  13 do 18, devet u Zagrebu i tri u Požegi, razbilo je led i odigralo prvo Juniorsko svjetsko prvenstvo u kvizu u subotu 16.9.2017.

Rezultati su odlični i pokazuju da se hrvatskoj kviznoj sceni smiješi lijepa budućnost. Igralo se osam kategorija (mediji, povijest, znanost, zabava, kultura, lifestyle, sport i igre, svijet) po 15 pitanja, s tim da se rezultati najslabije kategorije ne broje.

Prvo mjesto zauzeo je Borna Škrlec (18) iz Zagreba s rezultatom 80/105, druga je Viktorija Pilon (18) iz Požege s rezultatom 76/80, a treća Ana Pašalić (17) koja je u Požegu došla igrati iz Osijeka i postigla 73/105. Ukupni rezultati dostupni su na stranici  Svjetskog juniorskog prvenstva  i možete ih sortirati po različitim kriterijima. Zasad je sedam hrvatskih igrača u prvih sto, dapače u prvih 60, s tim da je Borna na 9. mjestu.

Prema hrvatskom uzorku kviz je bio srednje težine s 50,56% riješenosti. Rubrika svijet pokazala se kao najlakša, sa 8.50/15, dok je najteži bio sport sa 3.83/15.
Borna Škrlec najbolje je odgovorio u četiri kategorije – znanost 12/15, zabava 13/15, sport i igre 8/15  i svijet 14/15.
Viktorija Pilon najbolja je u lifestyleu s 11/15.
Ana Pašalić najbolja je u povijesti s 13/15.
Juraj Strgar drži dva rekorda, u kategorijama mediji i kultura, u oba s 12/15.

Filip Landek i Teo Barić sa samo 13 godina, ostvarili su sjajne rezultate.

Po zagrebačkom uzorku, gotovo svi su znali  Temple Run, PewDiePie i Dab, a gotovo nitko fitbit, feng shui ili New England Patriotse.

Svi su natjecatelji dobili certifikate o sudjelovanju, a najboljih troje u Zagrebu i Požegi su osvojili  članstvo u Hrvatskom Kviz Savezu, što im omogućuje igranje pet kvizova bez participacije u idućih godinu dana.

Ovdje pogledajte galeriju slika s natjecanja, zahvaljujemo se Kseniji Lu Zafirović.

Zahvaljujemo se pojedinačno svim dragim kvizašima koji su omogućili realizaciju: Bojana Doko, Hrvoje Đurak, Borko Barić, Jerko Stare, Ivana i Tomislav Bleiziffer. Hvala Klubu SC u Zagrebu i Katoličkoj gimnaziji u Požegi koji su omogućili prostor.

Najviše hvala hrabrim natjecateljima, bili ste super i vidimo se na novom kvizu!

Organizatori natjecanja su Dejan Cerovec i Petra Lypolt.

Ukupni poredak s detaljnim statistikama: